Borddekking · Påske

Påskebordet

Endelig er den i gang, den etterlengtede påskeferien. Flere dager med fri og man kan fylle de dagene med akkurat hva man vil. Nå er tiden for å lage påskeminnene for 2017.

For vår del er påske noen dager på hytta til svigers, god mat, lange fjellturer og hos oss kommer både påskeharen med påskeegg til barna og jammen kommer ikke gaveharen også. Gaveharen legger igjen en gave som man kan få bruk for senere i påska eller noe man kan leke med. Påske skal være glede og kos for små og store.


Påske med sånne dager som dette er fantastisk. Vi er over middels interessert i lange (noen ganger slitsomme) fjellturer og toppturer.

Men så er det noe annet også med høytider, og det er gjester. Dekke bord og pynte opp rundt seg. Vi hadde påsketreff hos oss med kveldsmat og appelsinjakt. Hvis du lurer på hva appelsinjakt er så foregår det så enkelt som at alle må kle på seg, gå ut og lete etter ett antall bortgjemte appesiner. Etterpå blir det premie til barna.

I år måtte valget bli en enkel og litt “kjapp” bordekking. Lys formet som egg er populært og finnes både som gule, hvite og fargede, så valget ble lysegg. Brudeslør er en stor favoritt hos meg omtrent til alle årstider, så fant jeg noen nyyyydelige gule nelliker. Disse hadde en sart og fin gulfarge. Gule servietter, fjær og vips ett koselig påskebord.Ett tips til en liten vri på serviett brettingen er å pakke bestikket inn i servietten som her. Jeg tok fjær med ståltråd rundt for litt ekstra pynt.


Enklere kan det neste ikke bli!!!

Nå er det bare å planlegge påskeaften bordet eller påskefrokosten. Gåsungene er på sitt fineste nå så de er også fine og bruke til borddekking.

Fortsatt god påske!

H<3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s